Professional / Asennus & Hoito / Asennusohjeet / Julkisten tilojen matot

Julkisten tilojen matot

Concept Ultimate, Optimise 70 ja Silento Touch

ASENNUSOHJE

Ennen päällysteen asennusta tulee betonilattian suhteellinen kosteus mitata Betonitiedon ja Lattian- ja Seinänpäällysteliiton julkaisun Betonirakenteiden päällystämisohjeet 2007 mukaisesti.

Betonin  suhteellinen kosteus saa olla rakenteen mukaisella arviointisyvyydellä A korkeintaan 85% RH ja betonin ja/tai tasoitteen pinnassa 1-3 cm syvyydellä 75 % RH. Ennen lattianpäällysteen kiinnittämistä on huolehdittava, että viimeisetkin tasoitukset ovat ehtineet kuivumaan riittävästi. Alustan, materiaalin  ja kiinnityslämpötilan tulee olla vähintään +18 ˚C.  Ei-kuviosovitettavissa malleissa vierekkäiset mattovuodat aina käännettävä erisuuntaisiksi.

Maton saumat hitsataan maton omalla väriin sopivalla hitsauslangalla tai tiivistetään juotosnesteellä. Noudata tarkoin työohjeita. Kiinnitysliimoja koskevissa kysymyksissä pyydämme kääntymään liimavalmistajan puoleen. 

Lattialämmityksessä ei lämpö saa ylittää +28 ºC. Ennen asennusta lämpötila lasketaan n. 20 ºC:een ja pari vuorokautta asennuksen jälkeen nostetaan takaisin asetuslämpötilaan.

Upofloor Julkisten Tilojen Matot Asennusohje.pdf