Laminaatit

HOITO-OHJE

Huoneilma

Laminaattilattia joutuu suurista ilmankosteuden vaihteluista johtuen kovaan rasitukseen erityisesti pohjoismaisissa olosuhteissa. Siksi on tärkeää, että tiloissa, joihin laminaatti asennetaan, pidetään ilman suhteellinen kosteus 40:n ja 60 %:n välillä ja huonelämpötila 18:n ja 24 °C:n asteen välillä. Jos olosuhteet poikkeavat näistä arvoista oleellisesti, saattaa laminaatissa esiintyä turpoamista tai haristumista, joiden suhteen valmistaja, myyjä ja asentaja eivät ota vastuuta. Lattian muodonmuutokset voit estää käyttämällä kuivina aikoina ilmankostutinta sekä kosteissa olosuhteissa kesällä ja syksyllä lämmitystä ja/tai tuuletusta. Hanki huoneistoosi huoneilman kosteusmittari, sillä yllä mainitut kosteus- ja lämpötila-arvot ovat terveellisemmät myös Sinulle ja perheellesi.

Puhdistus

Pysäytä lika jo ovelle. Hanki kunnollinen ja riittävä eteismatto, niin lattialle kulkeutuu mahdollisimman vähän kosteutta, hiekkaa tai muuta irtonaista likaa. Poista irtolika ja pöly lattialta imurilla tai nihkeällä pyyhkimellä. Kun haluat puhdistaa lattiasi perusteellisemmin, pyyhkäise lattia kostealla pyyhkimellä. Puhdistusaineena mieto yleispuhdistusaine (pH 6-8) ohjeen mukaan annosteltuna. Käytä lattiasi puhdistukseen aina hyvin säästeliäästi vettä ja jos lattialle joutuu nestettä, pyyhi se pikaisesti pois. Emme suosittele saippuaa tai polymeereja sisältäviä hoitoaineita laminaatin hoitoon. Laminaattilattiaa ei vahata.

Naarmuuntumisen estäminen

Suojataksesi lattiaa naarmuilta ja kolhuilta käytä huonekalujen jaloissa huopatassuja. Poista lattialle joutunut hiekka ja muut naarmuttavat aineet heti.

Tahrojen poisto

Mitä tuoreempi tahra on, sen helpompi se on lattiasta poistaa. Puhdistukseen riittää yleensä vesi ja yleispuhdistusaine.
Laminaattilattian hoito on yksinkertaista ja helppoa kun muistat tärkeimmät periaatteet:

  • oikeat kosteus- ja lämpötilaolosuhteet: tuuletus, ilmankostutus
  • ovimatot ulko-oven molemmin puolin
  • niukka vedenkäyttö siivouksessa
  • tahrojen välitön puhdistus
  • huopatassut huonekalujen jaloissa


Upofloor Laminaatin Hoito-ohje.pdf