Vinyylilankut

HOITO-OHJE

Käyttöönottopuhdistus
Irtolika poistetaan. Lattia pestään liasta heikosti emäksistä yleispuhdistusainetta käyttäen. Pesu voidaan tehdä mopilla tai liinalla pyyhkien. Huuhdellaan huolellisesti.

Vahaus
Lattiaa ei vahata.

Ylläpitohoito
Lattia puhdistetaan miedolla yleispuhdistusaineella (pH 7-8) pehmeää pyyhettä tai moppia käyttäen. Tarvittaessa pinttyneet kohdat puhdistetaan pehmeällä pyyhkeellä hangaten.

Huomautus
Tahranpoistoaineet saattavat vaikuttaa päällysteeseen. Erityistahrat poistetaan tapauksesta riippuen. Aineen vaikutuksen ollessa epäselvä, suorita kokeilu tai ota yhteys valmistajaan. Pinttyneen lian poistossa on parempi käyttää kemiallisten aineiden vaikutusta kuin mekaanista hankaamista

 

ASUINTILAT
Intense Click55 ja Dream Click Pro-lattiat voidaan ottaa käyttöön heti asennuksen jälkeen.

Poista pöly ja hiekka säännöllisesti imuroimalla tai pehmeällä harjalla. Pese lattia nihkeällä mopilla ja neutraalilla puhdistusaineella, joka on laimennettu valmistajan ohjeen mukaisesti. Älä käytä liikaa vettä. Älä käytä liuottimia tai hankaavia puhdistusaineita, koska ne vaurioittavat lattianpäällystettä.Älä vedä suuria huonekaluja tai muita raskaita esineitä lattiaa pitkin. Suojaa lattia siirron ajaksi asettamalla sopiva levy tai matto esineen alle.

Käytä suurten huonekalujen ja vastaavien esineiden alla huopapaloja lattian naarmuuntumisen estämiseksi.

Lian ja pintaa vaurioittavan hiekan kulkeutumista voidaan vähentää käyttämällä sisääntulomattoja. Kumipohjaisia mattoja ei saa käyttää, koska ne voivat jättää pysyviä jälkiä lattianpäällysteeseen.

JULKISET TILAT
Käytä kaikissa huonekalujen jaloissa huopasuojia, jotta lattia säilyy naarmuuntumattomana ja helppohoitoisena.

Käyttöönottopuhdistus 
Poista irtolika. Pese lattia koneellisesti yhdistelmä- tai lattianhoitokoneella. Käytä punaista laikkaa ja heikosti emäksistä tai emäksistä pesuaineliuosta. Vältä liiallista veden käyttöä. Pesun jälkeen lattian voi käsitellä hoitavalla aineliuoksella.

Vahaus
Lattiaa ei vahata.

Ylläpitohoito
Poista irtolika. Pyyhi lattia nihkeällä pyyhkimellä. Tarvittaessa yhdistelmäkoneajo punaisella laikalla.    Käytä heikosti emäksistä puhdistus- ja hoitoainetta. Voit puhdistaa lattian myös SHS-koneella hoitoainetta käyttäen. Tarpeen vaatiessa konetus vahvemmalla hoitoaineella.

Upofloor Vinyylilankut Hoito-ohje.pdf