Professional / Asennus & Hoito / Hoito-ohjeet / Upofloor Lifeline laatta

Upofloor Lifeline laatta

HOITO-OHJE

Käytä kaikissa huonekalujen jaloissa huopasuojia, jotta lattia säilyy naarmuuntumattomana ja helppohoitoisena.

Käyttöönottopuhdistus

Laatoille ei suositella märkien siivousmenetelmien käyttöä ennen kuin liima on kuivunut, eli noin viikon kuluttua asennuksesta. Poista irtolika moppaamalla tai imuroimalla. Pese lattia koneellisesti yhdistelmä- tai lattianhoitokoneella. Käytä punaista laikkaa tai keskikovia harjoja, aineena heikosti emäksistä, tai likaantuneemmalle lattialle emäksistä pesuaineliuosta. Vältä liiallista veden käyttöä ja huolehdi, että lattian pinta jää kuivaksi. Puhtaan ja kuivan lattian voi haluttaessa käsitellä hoitavalla aineliuoksella.

Vahaus

Lattiaa ei vahata eikä kuivakiilloteta.

Ylläpitohoito

Poista irtolika. Käytä ylläpitosiivoukseen kuivia ja/tai nihkeitä menetelmiä.
Kosteampia menetelmiä on syytä käyttää vuorotellen kuivien menetelmien kanssa pinttymien ehkäisemiseksi. Huolehdi, että lattian pinta jää kuivaksi. Käytä heikosti emäksistä puhdistus- ja hoitoainetta. Poista tahrat, esim. grafiittijäljet päivittäin pinttymien ehkäisemiseksi. Käytä yhdistelmäkonetta aina kun se on mahdollista tilan koon ja käytön mukaan. Lattia pysyy silloin puhtaampana. Koneessa käytetään punaisia laikkoja.
Voit puhdistaa lattian myös SHS-koneella hoitoainetta käyttäen etenkin runsaammin kalustetuissa tiloissa. Tarpeen vaatiessa voit käyttää konetuksessa vahvempaa hoitoainetta.

Peruspuhdistus

Pese lattia likaisuuden mukaan emäksisellä tai vahvasti emäksisellä puhdistusaineliuoksella. Noudata ainevalmistajan ohjeita. Menetelmänä yhdistelmäkone tai lattianhoitokone, punaiset tai siniset laikat.  Huuhtele lattia. Puhdas ja kuiva lattia voidaan käsitellä hoitavalla aineella. Kuiva pinta voidaan tarvittaessa kiillottaa.

Upofloor Lifeline hoito-ohje.pdf