Professional / Asennus & Hoito / Hoito-ohjeet / Upofloor Quartz

Upofloor Quartz

Quartz/Hovi Mosaic, Quartz/Hovi Mosaic Classic, Quartz/Hovi Tema, Quartz/Hovi Uni

HOITO-OHJE

Käytä kaikissa huonekalujen jaloissa huopasuojia, jotta lattia säilyy naarmuuntumattomana ja helppohoitoisena.

Käyttöönottopuhdistus

Laatoille ei suositella märkien siivousmenetelmien käyttöä ennen kuin liima on kuivunut, eli noin viikon kuluttua asennuksesta. Poista irtolika moppaamalla tai imuroimalla. Pese lattia koneellisesti yhdistelmä- tai lattianhoitokoneella. Käytä punaista laikkaa tai keskikovia harjoja, aineena heikosti emäksistä, tai likaantuneemmalle lattialle emäksistä pesuaineliuosta. Huuhtele lattia. Vältä liiallista veden käyttöä ja huolehdi, että lattian pinta jää kuivaksi. Puhtaan ja kuivan lattian voi haluttaessa käsitellä hoitavalla aineliuoksella.

Vahaus

Uutta lattiaa ei vahata. Laatat on PUR-käsitelty valmiiksi tehtaalla.

Ylläpitohoito

Poista irtolika. Käytä ylläpitosiivoukseen kuivia ja/tai nihkeitä menetelmiä. Kosteampia menetelmiä on syytä käyttää vuorotellen kuivien menetelmien kanssa pinttymien ehkäisemiseksi. Huolehdi, että lattian pinta jää kuivaksi. Käytä heikosti emäksistä puhdistus- ja hoitoainetta. Poista tahrat, esim. grafiittijäljet päivittäin pinttymien ehkäisemiseksi. Käytä yhdistelmäkonetta aina kun se on mahdollista tilan koon ja käytön mukaan. Lattia pysyy silloin puhtaampana. Koneessa käytetään punaisia laikkoja. Voit puhdistaa lattian myös SHS-koneella hoitoainetta käyttäen etenkin runsaammin kalustetuissa tiloissa. Tarpeen vaatiessa voit käyttää konetuksessa vahvempaa hoitoainetta.

Peruspuhdistus

Peruspuhdistus tehdään erittäin likaantuneille ja voimakkaassa rasituksessa oleville lattioille. Pese lattia emäksisellä tai vahvasti emäksisellä puhdistusaineella. Käytä lattianhoitokonetta ja punaista tai sinistä laikkaa, vanhemmalle ja runsaasti likaantuneelle lattialle ruskeaa laikkaa. Huuhtele lattia huolellisesti. Kosteapyyhi puhdas lattia hoitoaineliuoksella ja aja kuiva pinta SHS -koneella.Voimakkaammin rasitetuille alueille voit tehdä paikkavahauksen

Upofloor Quartz Hoito-ohje.pdf