Tietoa Upofloor

Historia

Jo 1950-luvulla Upofloor (silloinen Kymarno Oy) oli Suomessa muovilattianpäällysteiden edelläkävijä. Yrityksen toiminta-ajatus oli tarjota Suomen markkinoille innovatiivinen tuote, joka oli jo maailmalla saavuttanut suosiota: muovista valmistettu lattianpäällyste. Upofloorin toiminta jatkuu edelleen Nokian historiallisella tehdassaarella, missä valmistetaan julkisten tilojen muovimatot sekä kostean tilan päällysteet. Uuden vuosituhannen Upofloor-innovaatio on ympäristöystävällinen, täysin PVC- ja pehmitinvapaa lattiamateriaali, jota on menestyksellisesti käytetty jo yli 10 vuoden ajan niin kotimaassa kuin laajoilla vientimarkkinoillakin.

Alansa pioneeri ennen ja nyt.

 

1955

Muovipäällysteiden valmistus alkoi Nokialla. Tuotanto laajeni 60-luvulla julkisten tilojen muovimattoihin ja joustovinyylimattoihin.

1981

Upofloor Oy osti ruotsalaisen Holmsund Golv AB –tehtaan laattatuotannon ja käynnisti kvartsivinyylilaattatehtaan Ikaalisissa.

1981

Karelia Parketti Oy sai alkunsa Heikki Väänäsen perustamasta parkettien asennustoimintaa, tukkukauppaa ja maahantuontia harjoittavasta Parkettiliike Väänänen Oy:stä. Parketin tuotanto Karelia-tuotemerkillä aloitettiin 1992.

2000

Karelia Parketti Oy ja Upofloor Oy yhdistyivät Karelia Yhtymä konserniksi.

2004

Upofloor lanseerasi ensimmäisen PVC- ja pehmitinvapaasta Enomer® -materiaalista valmistetun julkisten tilojen lattianpäällysteen.

Hartwallin suku Karelia Yhtymä Oy:n enemmistöosakkaaksi.

2007

Konsernin nimi muutettiin Karelia-Upofloor Oy:ksi.

2008

Upofloor Oy laajensi tarjontaansa ostamalla keraamisten laattojen tuontia ja myyntiä harjoittavan Laattamaailma Oy:n osakekannan.

2012

Karelia-Upofloor ja ruotsalainen AB Gustaf Kähr yhdistyivät. Pääomistajiksi Triton ja Hartwall Capital.